fbpx
VI SENDER PAKKER AFSTED HVER TIRSDAG & TORSDAG INFO@MITFLORA.DK

køkkenhaven i høballer!

Højbede med halmballer, – ja hvorfor ikke?

Hvis du allerede er i gang med at dyrke dine egne grønsager, så har du helt sikkert også stiftet bekendtskab med dyrkning i halmballer. Men har du forsøgt dig med det? – hmmm inden man får skaffet halmballen og fået fragtet dem hjem, er man allerede ved at træt – og så er der også bare lige det der med at den skal også være økologisk. Det er næsten helt umuligt!! Så projektet er næsten dødsdømt inden det er gået i gang…

Men frygt ej, – du kan købe dem her hos os, lige her!

Byg køkkenhaven op i halmballer! Dyrk dine egne grønsager og blomster i halmen og inkassere alle de fordel der er ved det. Det er jo fantastisk!!

Hvordan gør man så lige det?

Når halmballen er fremskaffet er det bare at komme i gang,  den skal forberedes i ca. 14 dage inden der kan plantes.

Halmballen stilles på højkant og kommer til at virke som et højbed. Du kan enten sætte den direkte på jorden, evt. med en plantedug eller gamle aviser under. Den er måske ikke så køn at kigge på, men det virker. 

Plantekasser

Hvis du nu tænker at det må kunne gøres lidt pænere – så tag et kig i min shop. Der har jeg flere muligheder hvor du kan gemme halmballen lidt væk og stadigvæk opnå de smarte muligheder for at plante på alle 3 sider af halmballen. Du finder plantekasserne til halmballer her.

Nå men nu til al det praktiske, halmballen skal forberedes til plantning. Puha det lyder avanceret, nej det behøves det altså ikke at være.

Nu skal du høre… halmballen vandes rigtig godt igennem som opstart. Husk den skal stå på højkant, således at strående skal stå op, så at de enkelte strå fungere som sugerør. Dagen efter tilsættes flydende gødskning eller i granulat form. efterfølgende vandes der igen.

Der er rigtig mange variationer på at ‘kikstarte’ en halmballe, – jeg tilsætter gødskning af 2-3 gang og vander rigtig godt. Derefter skal den have lov til at stå og ‘arbejde’ – tjek varmen på din halmballe, den kan rigtig godt blive meget varm. Inden plantning skal halmballen være på omkring 30-25 grader max. Så er du klar til at plante… God fornøjelse!

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butik