fbpx
VI SENDER PAKKER AFSTED HVER TIRSDAG & TORSDAG INFO@MITFLORA.DK

Februar måned, – mine grønkål

Min køkkenhave er lidt trist på denne her årstid, den er lidt træt. Men midt i de visne planter og kedelig urter står mine smukke grønkål. Jeg elsker dem! De har fint klaret frosten og ja jeg kan høste af dem. Det bliver da ikke bedre 🙂 – de er med til at overbevise mig om at jeg er ved at tage de spæde skridt hen imod selvforsyningen. 

Ønske om at kunne forsørge min familie og mig selv i grøntsager ligger mig meget nært og en af mine store ønsker for min køkkenhave og ja i det hele taget vores ejendom. Så det arbejder jeg lige så stille hen imod.

Men det er ikke nemt…

Med en del bump på vejen, lære jeg noget nyt hver sæson. Dette bringer jeg med ind i min planlægning for den kommende sæson. 

Grønkål 

Mine grønkål lykkes rigtig godt i forrige sæson, – der blev virkelig høstet en del – og det er jo det, det handler om! – og den står så smuk i min køkkenhaven endnu.  Så den skal selvfølgelig med på listen over afgrøder som skal med i køkkenhaven for den kommende sæson. Jeg tænker også at Russisk grønkål skal med på listen. Der er så meget jeg gerne vil have i min køkkenhave, det er virkelig svært at begrænse sig. Det er jeg nok ikke ene om 😉

Grønkål
Rød grønkål

Se min grønkål de står flotte og ranke her i februar måned. Det er helt fantastisk og man bliver helt glad i låget 🙂 At jeg kan høste stadigvæk i vinter månederne her helt klart en vej jeg skal.

 

Lækre grønkåls chips 

Jeg er ret vild med de her sprøde grønkåls chips, brug dem som ‘toppings’ oven på forskellige retter eller bare spise dem som chips.

Sådan gør du :

  • Frisk grønkål
  • 2-3 spsk. økologisk olivenoile
  • Himalaya salt.

Tænd din oven på varmluft 150 grader. Gør grønkålen klar, de skal lige skyldes og afdryppes på et viskestykke. Del grønkålen i mindre stykker i chips størrelse.

Samle grønkålene i en skål og bland olivenoilen sammen med grønkålen. Derefter fordeles de på en bradepande med bagepapir. Strø salten henover, men vær forsigtig med salten. De kan hurtig blive for saltet.

Så grønkåls chipsen i den opvarmet oven 10-15 min. De skal være sprøde og lidt mærke, uden at de bliver sorte. Det kan være du skal tage dem ud efterhånden som de bliver gyldne.

God fornøjelse!

Grønkål chips

Jeg sået ikke min grønkål sidste år, – da jeg har så meget jeg gerne vil så. Derfor prioriterer  jeg hvad der skal sås hver sæson. Så er der også tid til at eksperimentere, og det elsker jeg. Prøve nye grøntsager og blomster af.

Jeg har her på webshoppen en masse skønne småplanter, som er helt fantastiske, det er så nemt at gå til, de kommer i smart små bakker, som du så forsigtig kan fordele planterne i dit bed.  Her finder du dem

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butik